— Ruimte —

Op zoek naar het antwoord op die ene vraag.

De hemellichamen en alles wat ertussen ligt.

Wat zijn die kleine puntjes die we 's nachts zien? Dat vroegen de mensen zich al af, sinds de vroegste geschiedenis, toen ze 's nachts naar de hemel tuurden en zich klein en nietig voelden.  Maar ook in volle bewondering. Misschien al van vóór ze echt mensen genoemd konden worden. Zijn die puntjes de voorouders? De goden? Zijn er andere werelden buiten de Aarde? 

Zijn we alleen? 

Op die laatste vraag komt het eigenlijk allemaal neer. 

Zonnen, manen, planeten ... en de mysterieuze interstellaire ruimte. Wat gebeurt daar allemaal? Wat is de oorsprong van de hemellichamen? We kijken met enorme telescopen naar de ruimte, sondes reizen tot ver buiten het zonnestelsel. Dankzij die data weten de sterrenkundigen en fysici al enorm veel. Maar zoals elk wetenschapper weet, en ook Socrates beaamde: Hoe meer je weet, hoe meer je beseft dat er nog veel meer te weten valt. 

We doen hier een bescheiden bijdrage. We hopen dat je iets bijleert. We geven een paar antwoorden, maar het is vooral de bedoeling dat je je meer vragen gaat stellen. Kennis is een reis. 

Noot: Vind je de Maan razend interessant en wil je er meer over weten? Maar niet door verschillende flarden informatie van het internet te moeten halen? Dan is het boek voor maangekken van de Britse experte Maggie Aderin-Pocock misschien iets voor jou. Ik vind het alleszinds een megawijs boek: Het boek van de Maan, alles over onze naaste buur. Ga naar boeken op deze website als je onze aanraders wil zien.