— GondwanaTalks —

GondwanaTalks is een online magazine over natuurwetenschap voor een breed publiek. De focus ligt op de aardwetenschappen en het ontstaan van de aarde en het leven. We bekijken dit vanuit een menselijk perspectief. We leggen uit waarom de aarde is zoals ze is.

Wie werkt er mee?

Kathelijne Bonne: oprichter GondwanaTalks, redactie

Kathelijne schrijft wetenschap en werkt ook als vertaler/editor. Ze woont in Madrid en komt uit Waasmunster in Oost-Vlaanderen. Ze studeerde geologie en physical land resources aan de UGent en de universiteit van Granada. Ze werkte in een geo-consultancybedrijf in Engeland en daarna als zelfstandig geoloog. Ze publiceerde in wetenschappelijke vakbladen en ook in reis- en cultuurmagazines. 

Waarom GondwanaTalks? KB: "Ik vond dat er een overdaad aan informatie op het internet was, en toch vond ik geen antwoord op verschillende vragen ivm natuurwetenschappen. Mijn zoektochten eindigden steeds in een doelloos gezap van de ene pagina naar de andere. Daarom besloot ik zelf artikelen te schrijven, en deze via GondwanaTalks aan te bieden aan mensen met dezelfde interesses. Ik wil de complexiteit van de natuur beter begrijpen en dit in begrijpbare taal uitleggen aan de medemens."

Silvia Zuleta Romano: redactie Spaanse vertalingen.

Silvia uit Mar del Plata (Argentinië) is schrijver van hedendaagse fictie. Ze studeerde economie aan de Universiteit van Buenos Aires. In 2005 verhuisde ze naar Madrid en werkte ze in de cultuurwereld. In 2011 is ze begonnen met schrijven van romans en studeren van filosofie. Ze publiceert wekelijks artikelen over filosofie, cultuur, big data, feminisme, economie, enz. op www.silviazuletaromano.com en een deel van haar werk is gepubliceerd in literaire magazines. 

Occasionele schrijvers: 

GondwanaTalks is een online magazine over natuurwetenschap voor een breed publiek.