— GondwanaTalks —

GondwanaTalks is een online magazine over natuurwetenschap voor een breed publiek. De focus ligt op de aardwetenschappen en het ontstaan van de aarde en het leven. We bekijken dit vanuit een menselijk perspectief. We leggen uit waarom de aarde is zoals ze is.

Waarom GondwanaTalks? 

Ik vond dat er een overdaad aan informatie op het internet was, en toch vond ik geen antwoord op verschillende vragen ivm natuurwetenschappen. Mijn zoektochten eindigden steeds in een doelloos gezap van de ene pagina naar de andere. Daarom besloot ik zelf artikelen te schrijven, en deze via GondwanaTalks aan te bieden aan mensen met dezelfde interesse. Ik wil de complexiteit van de natuur beter begrijpen en dit in begrijpbare taal uitleggen aan de medemens. 

De mensen van GondwanaTalks.

Kathelijne Bonne: Hoofdredactrice 

Kathelijne schrijft wetenschap en werkt ook als vertaler/editor. Ze woont in de buurt van Madrid maar komt uit Waasmunster in Oost-Vlaanderen. Ze studeerde geologie en physical land resources aan de UGent en de universiteit van Granada. Ze werkte in een geo-consultancybedrijf in Engeland en daarna als zelfstandig geoloog. Ze publiceerde in wetenschappelijke vakbladen en ook in reis- en cultuurmagazines. 

Silvia Zuleta Romano: redactrice Spaanse vertalingen.

Silvia uit Mar del Plata (Argentinië) is schrijver van hedendaagse fictie. Ze studeerde economie aan de Universiteit van Buenos Aires. In 2005 verhuisde ze naar Madrid en werkte ze in de cultuurwereld. In 2011 is ze begonnen met schrijven van romans en studeren van filosofie. Ze publiceert wekelijks artikelen over filosofie, cultuur, big data, feminisme, economie, enz. op www.silviazuletaromano.com en een deel van haar werk is gepubliceerd in literaire magazines. 

Dr. Roseanne Chambers: geograaf / geoloog.

Roseanne uit Californië reisde voor haar werk de wereld rond, o.a. voor het onderzoeken van natuurlijke risico's. Ze was het meest onder de indruk van het land Peru, waar adembenemde landschappen, gevarieerde natuur en een indrukwekkend cultureel patrimonium met elkaar verweven zijn. Ze wou er meer over leren, maar er bleek weinig allomvattende literatuur over te bestaan. Daarom schrijft ze nu zelf een boek, "The Monumental Andes". Roseanne schrijft ook voor haar eigen blog (https://roseannechambers.com/), over de Andes, de Inca's en hun voorouders, en andere geologische onderwerpen.  

Dorothea Eue: geoloog.

Dorothea werkte als geoloog in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en België. Nu woont ze in Brno in Tsjechië waar ze voor Webnode werkt. Naast het werk is ze een fervent hardloper, offroad fietser en wandelaar, ze neemt vaak mensen mee op excursie in de omgeving van Brno. Ze is de schrijver van het artikel De werelden van Narnia: de geologie van een filmlocatie

GondwanaTalks is een online magazine over natuurwetenschap voor een breed publiek.