— GondwanaTalks —

GondwanaTalks is een online magazine over natuurwetenschap voor een breed publiek. De focus ligt op de aardwetenschappen en het ontstaan van de aarde en het leven. We bekijken dit vanuit een menselijk perspectief. We leggen uit waarom de aarde is zoals ze is.

Waarom GondwanaTalks? 

Ik vond dat er een overdaad aan informatie op het internet was, en toch vond ik geen antwoord op verschillende vragen ivm natuurwetenschappen. Mijn zoektochten eindigden steeds in een doelloos gezap van de ene pagina naar de andere. Daarom besloot ik zelf artikelen te schrijven, en deze via GondwanaTalks aan te bieden aan mensen met dezelfde interesse. Ik wil de complexiteit van de natuur beter begrijpen en dit in begrijpbare taal uitleggen aan de medemens. 

De mensen van GondwanaTalks.

Kathelijne Bonne: Hoofdredactrice. 

Kathelijne schrijft wetenschap en werkt ook als vertaler/editor. Ze woont in de buurt van Madrid maar komt uit Waasmunster in Oost-Vlaanderen. Ze studeerde geologie en Physical Land Resources aan de UGent en de universiteit van Granada. Ze werkte in een geo-consultancybedrijf in het Verenigd Koninkrijk (Getech), en daarna als zelfstandig geoloog (Streamstar Geosolutions). Ze publiceerde in wetenschappelijke vakbladen en ook in reis- en cultuurmagazines. Momenteel produceert Kathelijne de meeste artikels op GondwanaTalks. Contact: kathelijne_bonne@hotmail.com

Silvia Zuleta Romano: Redactrice Spaanse vertalingen.

Silvia uit Mar del Plata (Argentinië) schrijft hedendaagse fictie. Ze studeerde economie aan de Universiteit van Buenos Aires. In 2005 verhuisde ze naar Madrid en werkte ze in de cultuurwereld. In 2011 is ze begonnen met schrijven van romans en studeren van filosofie. Ze creëerde twee blogs: El canguro filosófico, over de filosofie van technologie, big data, feminisme en economie, en La guarida de ficción, over het schrijven als beroep, desktop publishing en het reilen en zeilen van de culturele markt. Naast haar wekelijkse artikels op www.silviazuletaromano.com publiceert ze ook in literaire magazines. 


Dr. Roseanne Chambers: geograaf / geoloog.

Roseanne uit Californië heeft voor haar werk de wereld rond gereisd, o.a. voor het onderzoeken van natuurlijke risico's. Ze was het meest onder de indruk van het land Peru, waar adembenemde landschappen, gevarieerde natuur en een indrukwekkend cultureel patrimonium met elkaar verweven zijn. Ze wou er meer over leren, maar er bleek weinig allomvattende literatuur over te bestaan. Daarom schrijft ze nu zelf een boek, "The Monumental Andes". Roseanne schrijft ook regelmatig artikels voor haar eigen blog (https://roseannechambers.com/), over de Andes, de Inca's en hun voorouders, en ook over vulkanen, aardbevingen en andere geologische onderwerpen.  

GondwanaTalks is een online magazine over natuurwetenschap voor een breed publiek.