— Over GondwanaTalks —

GondwanaTalks is een online magazine over natuurwetenschap voor een breed publiek. Bij de doelgroep hoort de slimme dummie. Maar ook specialisten met een brede kijk op de wereld die graag wat bijleren over andere takken van de wetenschap. De enige vereiste is bewondering voor de complexiteit van de natuur. De focus is op de aardwetenschappen en het ontstaan van de aarde en het leven. We bekijken dit ook vanuit een menselijk perspectief. We leggen uit waarom de aarde is zoals ze is.

Waarom GondwanaTalks? 

Vind jij ook dat er een overdaad is aan informatie op het internet? Er is zoveel dat je erin verdrinkt. In plaats van je slim en geïnformeerd te voelen, voel je je verward, onwetend en wanhopig. Eigenlijk zitten we gewoon wat de zappen van de ene pagina naar de andere.

Wil je de wetenschap en de natuur beter begrijpen, maar verteld op een manier die ook niet-wetenschappers en andere stervelingen begrijpen? Wij helpen je daarbij een handje. 

Door kwaliteitsvolle artikelen te schrijven over natuurwetenschap. 

Wat is Gondwana?

De inspiratie komt van het grote, verdwenen supercontinent Gondwana. Gondwana was het land waarin alle zuidelijke continenten ooit verenigd lagen. Toen het zich vormde, ontplooide zich ook het leven, allerlei organismen evolueerden en baanden zich een weg door de tijd heen. De wereld transformeerde zich van een oord dat werd gedomineerd door microscopische wezens, tot een wereld van dieren en planten. Gondwana bleef niet bestaan en de continenten dreven van elkaar weg. Daardoor ontstonden heel speciale, unieke soorten, en heeft elk continent z'n eigen ecosysteem. Australië met z'n buideldieren is er een goed voorbeeld van. 

Wie zit er achter GondwanaTalks? 

Kathelijne Bonne: Hoofdredactrice. 

Kathelijne schrijft wetenschap en werkt ook als vertaler/editor. Ze woont in de buurt van Madrid maar komt uit Waasmunster in Oost-Vlaanderen. Ze studeerde geologie en Physical Land Resources aan de UGent en de universiteit van Granada. Ze werkte in een geo-consultancybedrijf in het Verenigd Koninkrijk (Getech), en daarna als zelfstandig geoloog (Streamstar Geosolutions). Ze publiceerde in wetenschappelijke vakbladen en ook in reis- en cultuurmagazines. Momenteel produceert Kathelijne de meeste artikels op GondwanaTalks. 

Contact: kathelijne_bonne@hotmail.com

Silvia Zuleta Romano: Redactrice Spaanse vertalingen.

Silvia uit Mar del Plata (Argentinië) schrijft hedendaagse fictie. Ze studeerde economie aan de Universiteit van Buenos Aires. In 2005 verhuisde ze naar Madrid en werkte ze in de cultuurwereld. In 2011 is ze begonnen met schrijven van romans en studeren van filosofie. Ze creëerde twee blogs: El canguro filosófico, over de filosofie van technologie, big data, feminisme en economie, en La guarida de ficción, over het schrijven als beroep, desktop publishing en het reilen en zeilen van de culturele markt. Naast haar wekelijkse artikels op www.silviazuletaromano.com publiceert ze ook in literaire magazines. 

Volg GondwanaTalks

GondwanaTalks is een online magazine over natuurwetenschap voor een breed publiek.